2022-05-10 12:52:30

Dan škole

U petak, 6. svibnja obilježili smo Dan škole.

Dan škole Antuna Mihanovića, učenici i djelatnici obilježavaju svake godine početkom mjeseca svibnja. Tako smo to učinili i ove pa smo u petak, 6. svibnja, dan ispunili prisustvovanjem na raznim kreativnim radionicama i sportskim natjecanjima. Dan smo proveli u ugodnoj atmosferi i dobrom raspoloženju. U nastavku možete pogledati čime su se sve učenici bavili, što su naučili i što su proizveli.

Učenici 1. razreda matične i područnih škola sudjelovali su u radionici Domaćinstva. Izrađivali su vafle te slastice od datulja kojima su se sladili i stari  Egipćani. Učenici su vrijedno sudjelovali u radu, a na kraju su se zasladili i zapjevali.

  

Učenici 2. razreda matične i područnih škola izrađivali su kupone te male vrtove u staklenkama. U njih su posadili čuvarkuće kako bi čuvali njihove majke.

 

3. razredi matične i područnih škola izrađivali su kreativne čestitke za Majčin dan.

Učenici 4. razreda matične i područnih škola izrađivali su cvijeće u ukrasnim staklenkama za njihove majke.

Dan škole obilježili smo i sportskim natjecanjima. Učenici od 1. do 4. razreda PŠ i MŠ natjecali su se u disciplinama kao što su trčanje štafete, preskakivanje vijače, ubacivanje loptica, povlačenje užeta te trčanje unutar kruga. Stariji učenici natjecali su se u malom nogometu i graničaru, a zabavljali su se i igrajući odbojku, badminton i šah.

6. razredi naučili su nekoliko postupaka prve pomoći: kako imobilizirati različite dijelove tijela trokutastom maramom te kako pomoći unesrećenoj osobi koja diše, ali nije pri svijesti.

Informatičari su programirali pomoću Microbita i rješavali kviz Kahoot. Matematičari su spašavali planet od klimatskih promjena rješavajući matematičke zadatke, a fizičari su izrađivali auto kojemu kao pogon služi napuhani balon. Također su učili upravljati mehaničkom hvataljkom pogonjenu hidraulikom.

Mali poduzetnici i učenička zadruga Perlica prodavali su svoje ručne radove na tržnici u Novoj Kapeli.

Stariji kreativci zabavljali su se ručnim radovima. Gravirali su u drvetu, izrađivali cvjetnjake od betona, dekupaž, cvjetnjake od limenki i privjeske od perlica.


Osnovna škola "Antun Mihanović" Nova Kapela