2022-03-24 13:07:12

I nedovršeni svijet uznemirujem svojom slobodom

Povodom manifestacije Noći knjige 2022. Organizacijski odbor Noći knjige u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara otvara nagradni literarni natječaj pod nazivom I nedovršeni svijet uznemirujem svojom slobodom. 

Dragi naši pisci, povodom Noći knjige 2022. otvoren je nagradni literarni natječaj I nedovršeni svijet uznemirujem svojom slobodom.

Što je potrebno kako bi se pristupilo natječaju?

Potrebno je napisati pjesmu, prozni tekst ili što god želite koristeći se u potpunosti pjesničkom slobodom! "Svaka vaša lijepa misao pomaže nam uznemiriti i na dobar način oblikovati ovaj nedovršeni svijet!" poručuju vam organizatori.

Koji su uvjeti natječaja?

Uvjet je da ste učenik od 1. do 4. razreda ili učenik od 5. do 8. razreda osnovne škole. Kada je riječ o radovima - oni  moraju biti literarni, originalni i VAŠI.

Do kada moram predati svoj rad?

Svoj rad predajete u školsku knjižnicu do 10. travnja 2022. kada će vaše nastavnice hrvatskog jezika izabrati tri najbolja rada koja će prijaviti na natječaj.

Ako se vaš rad odabere, možete doći u školsku knjižnicu gdje će vam knjižničarka pomoći ispuniti obrazac za slanje rada.

Ako vas najbolje motiviraju nagrade, znajte da se i ovdje nagrađuje najbolji literarni rad! Dodjela nagrada i zahvalnica održat će se 27. svibnja 2022. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Želimo svima sreću!


Osnovna škola "Antun Mihanović" Nova Kapela