2021-10-29 12:18:38

Gledali smo novu kazališnu predstavu

U četvrtak, 28. listopada učenici razredne nastave zajedno s učiteljicama gledali su predstavu „Ružno pače“ u izvođenju kazališne družine „Ivana Brlić-Mažuranić“, Slavonski Brod.     

Režiju predstave „Ružno pače“ potpisuje Iva Srnec Hamer.
Ružno pače je prije svega predstava o prihvaćanju sebe i drugih. Ne o bezuvjetnom prihvaćanju nego o spoznaji da jesmo različiti, ali da se i neprekidno mijenjamo, rastemo, sazrijevamo. Kroz druge, upoznajemo sebe. Tako je i priča o ružnom pačetu priča o izazovima koje moraš proći kako bi sazrio i bolje upoznao sebe.

Ovo su dojmovi naših učenika nakon predstave:

Gledao sam predstavu Ružno pače. Jako mi se svidjela i jako je poučna. Prije sam pročitao bajku, a sada sam pogledao predstavu s ostalim učenicima. Pačići su bili zločesti prema Ružnom pačetu, to me je rastužilo. Ne smijemo se rugati jedni drugima. Moramo pomagati svojim prijateljima. To je najljepša bajka koja mi daje poruku da smo svi jednako lijepi, mladi, a tako različiti. Svaki od nas vrijedi isto. Svi ćemo jednoga dana postati prekrasni labudovi.

David Marjanović, 3. razred

Svidjelo mi se kada je Ružno pače pričalo s dječakom, a nije mi se svidjelo kada su svi Ružno pače ismijavali. Pouka: nemoj slušati ono što drugi govore o tebi, nego voli sebe.

Antonela Perković, 4. razred

Predstava mi se svidjela jer je bila smiješna i zabavna. Pouka mi je da vanjski izgled čovjeka nije važan, već kakvo mu je srce.

Melita Belobrajdić, 4. razred


Osnovna škola "Antun Mihanović" Nova Kapela