2021-09-02 14:35:38

Obavijest o organizaciji nastave tijekom školske 2021./2022. godine

Od 7. rujna 2021. godine (utorak) nastava će u našoj školi biti organizirana na sljedeći način:

RAZREDNA NASTAVA - 1. -4. razred

Početak nastave je u 8.00 sati. Nastavni sat trajat će 45 minuta. Učenici na nastavi neće morati nositi zaštitne maske. U školu može ući roditelj ili druga osoba u pratnji ako dovodi dijete s teškoćama u razvoju i dovodi ga do garderobe pred prostoriju u kojoj dijete boravi Roditeljski sastanci kao i informativni razgovori moći će se održavati u školi na način da se kontakt roditelja s djelatnicima i učenicima smanji na najmanju moguću mjeru. Roditelji prilikom ulaska u školu moraju nositi zaštitne maske. Dozvoljeno je miješanje učenika tijekom izvođenja nastave stranih jezika, izborne nastave, izvannastavnih aktivnosti i dodatne i dopunske nastave. Tijekom boravka učenika u školi organizirani su odmori na koje učenici mogu izaći iz učionice. Roditelji su dužni povremeno izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu ukoliko dijete pokazuje znakove povišene tjelesne temperature . U slučaju povišene tjelesne temperature dijete ostaje kod kuće, roditelj obavještava liječnika obiteljske medicine, a zatim i ravnatelja Škole. Ravnatelj odmah javlja nadležnom epidemiologu/školskom liječniku svaku potvrđenu infekciju.

 

PREDMETNA NASTAVA 5. - 8. razred

Početak nastave je u 8.00 sati. Učenici iz Nove Kapele i Batrine u školu ulaze na prednji ulaz. Učenici putnici u školu ulaze na stražnji ulaz. Učenici trebaju nositi zaštitne maske pri ulasku u školu i  na hodnicima za vrijeme odmora. Na hodnicima je važno da učenici međusobno drže distancu. Nastavni sat trajat će 45 minuta. U školu može ući roditelj ili druga osoba u pratnji ako dovodi dijete s teškoćama u razvoju i dovodi ga do garderobe pred prostorijom u kojoj dijete boravi. Roditelji prilikom ulaska u školu moraju nositi zaštitne maske. Roditeljski sastanci kao i informativni razgovori moći će se održavati u školi na način da se kontakt roditelja s djelatnicima i učenicima smanji na najmanju moguću mjeru. Dozvoljeno je miješanje učenika tijekom izvođenja nastave stranih jezika, izborne nastave, izvannastavnih aktivnosti i dodatne i dopunske nastave. Učenici će prilikom svakog nastavnog predmeta moći mijenjati učionice što znači da više neće tijekom nastavnog dana morati boraviti samo u jednoj učionici. Prilikom miješanja učenika potrebno je nositi zaštitne maske (odmori, izborna nastava, INA, dodatna, dopunska) Tijekom boravka učenika u školi organizirani su odmori na koje učenici izlaze iz učionice.

 

UČENICI PUTNICI

Od 7. rujna 2021. godine za učenike putnike je organiziran prijevoz u 7.30 iz mjesta stanovanja u matičnu školu. Polazak autobusa iz matične škole je u 14.00 sati. Za učenike 4. razreda područnih škola svake srijede organiziran je prijevoz autobusima na 5. sat u matičnu školu na nastavu Glazbene kulture i Njemačkog jezika. Svake srijede polazak autobusa je u 11.10 iz mjesta stanovanja, a odlazak iz matične škole je u 12.20. Učenici koji ostaju na nastavi Njemačkog jezika vraćaju se autobusima koji kreću u 14.00 sati iz matične škole. Učenici u autobusima imaju obvezu nošenja zaštitnih maski.

 

ŠKOLSKA KUHINJA

Drugog dana nastave započet će ishrana u školskoj kuhinji, a drugi tjedan u kuhinji će se početi dijeliti i kuhani obroci.

 

* Nastava u našoj Školi organizirana je u skladu s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti covid-19 vazano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. koje su sastavili Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo obrazovanja, a nalaze se u privitku ove objave.

 


Osnovna škola "Antun Mihanović" Nova Kapela